Kivili ve çilekli kup

0 yorum
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:

  • 200 gr çilek
  • 1 kahve fincanı tozşeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 5-6 kivi
  • 2 dilim hazır kek
  • 1 çay bardağı likör
  • Yarım su bardağı file badem
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 5 çorba kaşığı sıcak su
    Krema için:
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    Hazırlanışı:
    * Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.

    * Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın. Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.

    * Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin. Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin. Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kuplara paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün. Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin. Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın.

  • If you like this post, please share it!
    Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

    No Response to "Kivili ve çilekli kup"

    Yorum Gönder