Kestaneli hindi rulo

0 yorum
Kestaneli hindi rulo

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
PİŞME SÜRESİ: 9 saat dk

Malzemeler:


  • 800 gr hin di but
    (her biri 200 gr / 4 parça kemiksiz)
  • 4 yaprak güllaç
  • 200 gr kestane
  • 1 demet ıspanak
  • 2 doğranmış ayva
  • 3 su bardağı kırmızı şarap
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 200 gr brüksellahanası
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gr bal kabağı
  • 150 gr kayısı pestili
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    *Bir tavada hindi butlarını tuz, karabiber ve ayçiçeği yağında alt üst ederek kızartıp bir kaba yerleştirin. 70 dereceye ayarlanmış fırında sekiz saat pişirin. Hindileri fırından çıkarın ve etlerini didikleyin.

    *Kestaneleri fırında kızartın ve kabuklarını soyarak elinizle parçalayın.

    *Ispanakları ayıklayın. Tavuk suyunu kaynatın ve güllaç yapraklarını tavuk suyunda yumuşatarak strech film üzerine açın. Yaprakların üzerine didiklenmiş hindi etlerini düzgün bir şekilde dizin. Ispanak yapraklarını yerleştirin. Kestane parçalarını ıspanakların tam ortasına şerit olacak şekilde dizin ve sardıktan sonra 10 dakika fırında pişirin.

    *Şarabı kaynatın ve içine tozşekeri ekleyin. Şarap bir süre kaynadıktan sonra içine ayvayı ekleyip pişirmeye devam edin.

    *Balkabağını ay ve yıldız kalıpla kesin. Brüksellahanalarını ve balkabağını tuzlu suda haşlayın ve tavada tereyağında hafifçe soteleyin.

    *Fırından çıkardığınız hindiyi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Ayva, brüksellahanası ve balkabağını etrafına yerleştirin. Kayısı pestilini bir miktarda tavuk suyu ile eritip, sos kıvamına getirerek tabağa ilave edin. Servis yapın.

  • If you like this post, please share it!
    Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

    No Response to "Kestaneli hindi rulo"

    Yorum Gönder