Kıymalı Kapalı Pide

0 yorum

Malzemeler :

* 4,5 su b. söke un
* yarım p. yaşmaya
* 1 çay b. yoğurt suyu
* tuz
* su

İç hjarcı için:

* 4 soğan
* 300 gr. kıyma
* 1 tutam maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* tereyağı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4.5 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 fiske tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine
yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı yoğurt suyu ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun.İç harcı için 4 adet soğanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağın üzerine soğanları ilave edin.Soğanın üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın.Pide hamurundan bezelere bölün.Her bezeyi merdane ile açın.Pide hamurunun üzerine kıymalı iç harçtan paylaştırın.Hamuur karşılıklı uç kısımlarında birleştirip kapatın.Fırın tepsisine pideleri dizin.Önceden ısıtılmış olan 225 derecelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüp servis edebilirsiniz.

If you like this post, please share it!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

No Response to "Kıymalı Kapalı Pide"

Yorum Gönder