MALZEMELER
100 gr. margarin
3 fincan un
3 fincan irmik
3 adet yumurta
3 fincan tozşeker
3 fincan yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
Yumurtaları derin bir kapta şekerle birlikte çırpın. Eritilmiş margarin, yoğurt, irmik, un, vanilya ve karbonatı ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesini ilave edip biraz daha karıştırın. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın ve ılımaya bırakın. Hamuru yağlanmış tepsiye döküp önceden 200 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılımaya bırakın. Üzerini birkaç yerinden çatalla delip ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince dilimleyerek servis yapın. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
No Response to "Limonlu Revani"
Yorum Gönder